Business Internaţional

Gigantul american Verizon a finalizat procesul de achiziţie al Yahoo pentru 4,48 miliarde de dolari. Marissa Mayer, CEO al companiei demisionează, iar Yahoo îşi schimbă numele în Altaba

Marissa Mayer

Marissa Mayer

Autor: Andrei Remus

13.06.2017, 18:20 5659

La aproape un an de la anunţul prin care Verizon îşi dezvăluia intenţiile de cumpărare a companiei Yahoo, tranzacţia a fost finalizată marţi pentru suma de 4,48 miliarde de dolari. Marissa Mayer, CEO-ul Yahoo încă din anul 2012, a anunţat că se va retrage din funcţie, primind o compensaţie de 23 de milioane de dolari. De asemenea, ca parte a acordului, Yahoo îşi va schimba numele în Altaba.

Bunuri precum Yahoo Finance vor fi combinate cu branduri din cadrul AOL precum The Huffington Post formând o nouă subsidiară ce se va numi Oath. Fostul CEO al AOL, Tim Armstrong, va conduce nou formata subsidiară, ce conţine peste 50 de brand-uri de media şi tehnologie.

Oferta iniţială pentru achiziţionarea Yahoo a fost de 4,8 miliarde de dolari, însă cele 2 companii au fost de acord ca suma finală să fie cu 350 de milioane de dolari mai mică.

Acordul va face ca firma pe care Yahoo este înregistrată în prezent să îşi înceteze activitatea. În luna Martie, Yahoo anunţase că Thomas McInerney, membru al consiliului de administraţie, va fi noul CEO al Altaba.

 Achiziţia companiei Yahoo de către Verizon este văzută drept un mod de a îşi extinde activitatea, având contact cu mai mulţi clienţi şi de a îşi face mai bine simţită prezenţa în mediul online alături de Google şi Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO