Business Internaţional

Gigantul General Motors este în pragul „falimentului” şi în Coreea de Sud: Peste 15.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă, iar 300 de reprezentanţe vor fi închise

Gigantul General Motors este în pragul...

Autor: Alex Ciutacu

21.04.2018, 17:19 14925

Divizia General Motors din Coreea de Sud, care include patru facilităţi de asamblare şi patru fabrici de motoare, iese pe pierdere în fiecare an. Producătorul este pregătit să iasă din piaţă  încă de vineri când a eşuat în încercarea de a încheia un acord de reducere de costuri cu sindicatul, potrivit CNN.

Cu toate acestea, compania a ales să pună decizia în aşteptare până luni pentru a continua negocierile cu sindicatul şi cu guvernul sud-coreean.

Falimentul braţului sud-coreean nu va avea un impact major asupra operaţiunilor din Statele Unite. Compania-mamă a depus cererea de intrare în faliment în Statele Unite în 2009, când a început un proces de reorganizare finanţat de un guvern federal la acea vreme.

În Coreea de Sud, compania are 16.000 de angajaţi şi 300 de reprezentanţe. Dar compania este pe locul 3 în piaţa din Coreea de Sud, mult în spatele unor rivali precum Hyundai şi Kia, ambele deţinute de Hyundai Motors.

Cifrele furnizate de companie arată că a vândut 132.000 de maşini produse local în Coreea de Sud anul trecut, adică o cotă de piaţă de 7,4%. Prin comparaţie, Hyundai şi Kia acoperă aproximativ două treimi din piaţă.

GM a vândut şi 2.000 de automobile din modelul Cadillac în Coreea de Sud, care erau construite la fabricile din Statele Unite.

Vânzările în Coreea de Sud au fost în scădere cu 25% faţă de anul anterior.

În piaţa sud-coreeană, GM este practic al treilea cal într-o cursă în care au loc doar doi, atrage atenţia Rebecca Lindland, analist în cadrul Cox Automotive.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO