Business Internaţional

Goldman Sachs: China prinde rapid din urmă SUA la capitolul inteligenţă artificială

Goldman Sachs: China prinde rapid din urmă SUA la...

Autor: Catalina Apostoiu

04.09.2017, 00:05 455
China dispune de resursele şi planurile necesare pentru a crea o economie bazată pe inteligenţă artificială în următorii ani, relevă un nou raport al Goldman Sachs, potrivit CNBC.

În raport, cea mai influentă bancă de investiţii a lumii arată că a doua mare eco­nomie a lumii a devenit un rival major pe plan mondial în utilizarea AI ca motor al progresului eco­nomic.

Potrivit Goldman, guvernul şi companiile din China au identificat inteligenţa artificială drept următorul domeniu major de inovaţie.

„Credem că inteligenţa artificială va deveni o prioritate pe agenda guvernului şi ne aşteptăm la noi politici naţio­nale/regionale şi susţinere a finanţării în domeniu“, se arată în raportul Goldman Sachs.

În timp ce SUA sunt în general considerate drept lider în domeniu, alte ţări vin puternic din urmă. China, care găzduieşte giganţi ca Baidu, Alibaba şi Tencent, este una dintre acestea.

În luna iulie, Consiliul de Stat al Chinei a emis principiile de dezvoltare ale dome­niului inteligenţei artifi­ciale şi şi-a stabilit drept obiectiv transformarea Chinei într-un centru major de inovaţie la nivel mondial până în 2030.

Consiliul se aş­teaptă ca valoarea to­tală a producţiei in­dustriilor AI să de­păşească 1.000 miliarde de yuani (147,80 miliarde de dolari).

Goldman a identificat patru domenii cheie care trebuie dezvoltate pentru a crea valoare în domeniul inteligenţei artificiale: talente, date, infrastructură şi capacitate de procesare. Banca a concluzionat că ţara dispune de talentele, datele şi infra­struc­tura necesare pentru a îmbrăţişa complet inteligenţa artificială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO