Business Internaţional

Goldman Sachs crede că nici măcar un boom economic nu ar putea ajuta cei mai mari creditori europeni: Creşterea veniturilor cu 50% nu ar fi suficientă pentru ca Deutsche Bank sau Barclays să îşi revină anul acesta

Goldman Sachs crede că nici măcar un boom economic nu...

Autor: Alex Ciutacu

22.02.2018, 10:00 214

Deutsche Bank şi Barclays, doi dintre cei mai mari creditori europeni, ar putea avea în continuare probleme chiar dacă şi-ar îmbunătăţi câştigurile dobândite în urma investiţiilor cu 50% anul acesta, subliniază o analiză realizată de Goldman Sachs Group, potrivit Bloomberg.

Deutsche Bank încearcă să obţină un randament de 10% anul acesta din investiţiile în acţiuni, dacă veniturile braţului de investiţii ar atinge nivelul înregistrat înainte de criză, în 2006, în timp ce Barclays se află într-o poziţie similară, a transmis către clienţi grupul de analişti condus de Jernej Omahen.

Atât CEO-ul Deutsche Bank, John Cryan, cât şi corespondentul său care se află la cârma Barclays au încercat să crească randamentele activităţii de investment de când au preluat controlul creditorilor pe care îi conduc, în urma cu mai mult de 2 ani. În timp ce volatilitatea care a revenit în piaţă anul acesta este de aşteptat să îmbunătăţească profiturile, executivii continuă să lupte cu reglementările post-criză.

Obţinerea unor venituri semnificative „pare o provocare” atât pentru banca din Frankfurt cât şi pentru cea din Londra, „chiar şi într-un mediu prielnic”, au scris analiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO