Business Internaţional

Google a concediat un angajat după ce acesta a scris un manifest anti-diversitate

Google a concediat un angajat după ce acesta a scris un...

Autor: Dragoş Dinu

12.08.2017, 13:47 374

Un inginer Google a fost concediat după ce a scris un manifest împotriva diversităţii. Scrierea sa cu privire la statutul femeilor în domeniul tehnologic a zguduit compania Google, care s-a arătat deranjată de punctul de vedere al salariatului, după care a fost demis luni, potrivit Business Insider.

Vestea concedierii vine la scurt timp după ce un raport Recode, realizat la nivelul companiei, pe un memoriu lansat de CEO-ul Google Sundar Pichai, a indicat la nivelul textului scris de angajatul Google, fraze care ar putea încălca conduita companiei.

Sundar Pichai s-a arătat nemulţumit de afirmaţiile jignitoare pe care le-a făcut angajatul Google în declaraţia sa. Acesta face diferenţe între genuri, aduce referiri nepotrivite la adresa femeilor care au o carieră în domeniul tehnologiei, stipulând că acestea nu sunt făcute pentru un astfel de job-uri.

CEO-ul companiei Google a sugerat că manifestul are un conţinut care nu este „în regulă”, şi susţine că bărbatul a mers prea departe, după care l-a acuzat de „dezlănţuire de stereotipuri referitoare la gen, dăunătoare la locul de muncă”.

 „A face referiri la un grup de colegi care au trăsături diferite, şi consideri că aceste persoane sunt inferioare biologic este ceva ofensator”, a declarat Pichai.

În cadrul manifestului, intitulat " Google's Ideological Echo Chamber ", inginerul a susţinut că gigantul motor de căutare trebuie să fie mai tolerant faţă de punctele de vedere ale angajaţilor săi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO