Business Internaţional

Google afişează intenţionat versiuni mai vechi ale motorului de căutare pentru a forţa utilizatorii şă-şi actualizeze browserul

Google afişează intenţionat versiuni mai vechi ale...

Autor: Alexandru Nanu

02.09.2014, 13:59 775

Google a fost acuzat că afişează în mod intenţionat versiuni vechi ale motorului de căutare, cu scopul de a convinge utilizatorii de Internet să-şi instaleze cea mai recentă versiune a browser-ului, scrie Business Insider.

BBC a relatat că utilizatorii s-au adresat forumului Google de suport on-line pentru a se plânge despre versiunile învechite ale site-ului. Aşteaptând scuze şi o metodă de a rezolva problema ei au fost surprinşi când un angajat Google le-a răspuns că acesta "nu este un bug" şi de fapt "site-ul aşa a fost prevăzut să funcţioneze."

 Un utilizator a postat capturi de ecran care arată că Google afişează o versiune veche a site-ului din 2013, deoarece browser-ul său web nu a fost actualizat la cea mai recentă versiune.

Mulţi utilizatori care folosesc versiunile mai vechi ale browser-ului web Opera şi Safari au raportat probleme similare.

În 2013, utilizatorilor de Internet Explorer 9 le-a fost oprit accesul la Gmail după ce  browser-ul a fost adăugat la lista Google de browsere neacceptate, în favoarea Internet Explorer 11.

Un mesaj din 2011 de la Google spunea că "browserele mai vechi nu au capacitatea de a vă oferi aceeaşi experienţă de înaltă calitate ca cele mai recente versiuni."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO