Business Internaţional

Google anunta pentru primul trimestru al anului un profit in crestere cu 37%, sub estimarile analistilor

16.04.2010, 11:37 18

Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare de peinternet, a raportat pentru primul trimestru un profit in cresterecu 37%, la 1,96 miliarde dolari sau 6,06 dolari/actiune, subestimarile analistilor, de 6,91 dolari pe actiune, informeazaBusiness Week.

In primul trimestru, compania a marit numarul angajatilor cu 800de persoane, a facut achizitii si si-a marit fondul de cheltuielica urmare a expansiunii pe publicitate si pe segmentul telefonieimobile. Costurile Google au crescut cu 18%, dublu fata de crestereacosturilor inregistrata in aceeasi perioada din 2009.

Analistii sunt de parere ca Google se va confrunta, pe termenlung, cu mai multe provocari, unele dintre acestea fiind de ordinlegislativ sau politic, precum retragerea de pe piata din China,cea mai mare piata de Internet din lume dupa numarul deutilizatori.

Compania s-ar putea confrunta si cu probleme create deconcurenta cu Apple in domeniul afacerilor de publicitate peretelele de telefonie mobila sau de lipsa succesului indiversificarea operatiunilor, in pofida luarii mai multorinitiative in acest sens in ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO