Google le urează internauţilor "Happy Valentine's Day! ", printr-un logo special

14 feb 2016 Autor: Madalina Cerban - Mediafax

Motorul de căutare online Google sărbătoreşte Valentine's Day, duminică, printr-un logo interactiv, în care trei tipuri de "cupluri", reprezentate sub forma unor animaţii, îşi declară dragostea.

Noul logo interactiv al Google este realizat sub forma unor animaţii. Astfel, cea de-a doua literă "o" din numele motorului de căutare este înlocuită cu nişte îndrăgostiţi - spre exemplu imaginaţi sub forma unei cafetiere şi a unui ceainic, a căror temperatură creşte în momentul în care unul dintre vase îi oferă celuilalt o floare roşie.

Animaţiile pot fi distribuite atât pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter, cât şi prin e-mail, prin intermediul unui buton special, alături de mesajul "Happy Valentine's Day! #GoogleDoodle".

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Valentine's Day, sărbătoarea occidentală a iubirii împrumutată şi de români, reprezintă o ocazie cu care îndrăgostiţii îşi fac cadouri şi petrec clipe romantice, însă povestea acestei zile a iubirii datează din vremuri îndepărate, căpătând importanţă odată cu trecerea timpului.

Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în anul 498, când trei sfinţi au fost numiţi de papa Gelasius I, data celebrării acestora fiind această zi.

Însă sărbătoarea rămâne asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldaţii cărora le era interzis acest lucru. În timp ce se afla în închisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius. Se pare că, înainte de execuţie, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu "al tău Valentin".

 
Cuvinte cheie:
GOOGLE
, LOGO
, VALENTINE'S DAY
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide