Business Internaţional

Google returnează banii clienţilor care au cumpărat un antivirus fals de pe magazinul virtual

Google returnează banii clienţilor care au cumpărat un...

Autor: Ştefan Stan

23.04.2014, 13:55 641

Google va returna banii clienţilor care au cumpărat Virus Shield, o aplicaţie prezentată pe Google Play drept un antivirus, dar care nu acţiona în niciun fel asupra dispozitivelor pe care era instalată, scrie deccanchronicle.com.  

BBC a anunţat că Android Police, un site care se ocupă cu monitorizarea şi testarea aplicaţiilor de Android, a descoperit după un test amănunţit că aplicaţia era falsă. Când un utilizator deschidea aplicaţia, care costa 3,99 pe Google Play, tot ceea ce se întâmpla era că iconiţa se schimba, însă nu se acţiona asupra sistemului dispozitivului.      

După descoperire, Google a eliminate aplicaţia din lista magazinului virtual. Virus Shield a intrat pe Google Play pe 28 martie şi a fost retrasă pe 6 aprilie.  

Google a trimis câte un email şi a returnat banii tututor utilizatorilor care au cumpărat aplicaţia prin intermediul magazinului virtual. În plus, Google le-a oferit 5 dolari credit pentru Google Store.

Dezvoltatorul Virus Shield a declarat că a făcut o greşeală şi că aplicaţia nu era menită să fie încă lansată. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO