Business Internaţional

Google trece peste amenda de la UE: Alphabet fărâmă aşteptările analiştilor şi raportează venituri de peste 26 de miliarde de dolari

Google trece peste amenda de la UE: Alphabet fărâmă...

Autor: Alex Ciutacu

24.07.2018, 12:00 200

Compania-mamă a Google, Alphabet, şi-a crescut veniturile cu 26% în al doilea trimestru, depăşind aşteptările Wall Street-ului şi livrând o creştere puternică, chiar şi în contextul în care compania a absorbit o amendă usturătoare de 5 miliarde de dolari de la Uniunea Europeană, potrivit Business Insider.

Acţiunile Alphabet erau în creştere cu 4% în tranzacţionarea after-hours de luni.

Executivii Google arată spre businessul de advertising pentru mobil şi către expansiunea businessului de cloud ca motive pentru această creştere masivă.

Sundar Pichai, CEO-ul Google spune că această creştere vine dintr-o serie de clienţi noi importanţi pentru businessul de cloud, printre care şi lanţul gigant de retail Target, care îşi mută o parte din datele cheie ale companiei pe platforma Google Cloud.

Veniturile nete ale companiei s-au situat la 26,2 miliardde de dolari, în comparaţie cu estimările străzii de 25,6 miliarde de dolari. Compania are în acest moment 89.000 de angajaţi în comparaţie cu 75.600 anul trecut.

Rezultatele puternice au sporit optimismul investitorilor, iar acţiunile companiei au crescut cu peste 17% în ultimele trei luni, chiar şi în contextul în care organele de reglementare europene critică practicile de business ale companiei.

Alphabet a raportat profituri nete de 3,2 miliarde de doalri, în scădere de la 3,5 miliarde de dolari în trimestrul doi al anului trecut. În mare parte, acest lucru se datorează amenzii primite de la Comisia Europeană, de 5 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO