Business Internaţional

Grecia cere Europei să nu mai acţioneze "spasmodic" faţă de Rusia

Grecia cere Europei să nu mai acţioneze "spasmodic"...

Autor: Iuliana Enache

01.02.2015, 18:37 543

"Uniunea Europeană trebuie să reflecteze la ce vrea să facă pe termen lung cu Rusia (...) mai degrabă decât să reacţioneze direct şi moral, dar spasmodic", riscând să "destabilizeze" tot continentul, a declarat el pentru agenţia de presă ANA.

Noul Guvern grec, dominat de partidul stângii radicale Syriza, respinge o linie dură a sancţiunilor împotriva Moscovei, în timp ce conflictul devastează estul Ucrainei.

Nouăsprezece persoane, dintre care 13 militari, au fost ucise în ultimele 24 de ore în această regiune separatistă prorusă, potrivit unui purtător de cuvânt ucrainean.

Cele 28 de state membre UE au decis săptămâna trecută să extindă sancţiunile împotriva persoanelor şi entităţilor ruse şi proruse considerate responsabile de criza ucraineană, dar fără să intensifice pentru moment măsurile economice.

"Grecia nu poate rupe legăturile istorice cu Rusia, dar poate juca un rol de mediator", a asigurat ministrul de Externe, fost membru al partidului comunist.

Dificultăţile ţării nu trebuie să facă din această ţară o "paria" pe scena diplomatică, a declarat el. "Să datorezi bani este un lucru, să renunţi la drepturile tale în Europa este altceva", a adăugat Kotzias.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO