Business Internaţional

Grecia primeşte o mână de ajutor din partea Philip Morris, cel mai mare producător de ţigări din lume

Grecia primeşte o mână de ajutor din partea Philip Morris, cel mai mare producător de ţigări din lume

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

13.12.2012, 00:03 1405

Grupul Philip Morris International (PMI), cel mai mare producător de ţigări din lume, intenţionează să transfere o parte din producţia sa de la alte fabrici din Europa la subsidiara sa din Grecia, acesta fiind un vot de încredere acordat economiei greceşti care se află de cinci ani în recesiune, scrie Kathimerini.

Anunţul a fost făcut săptămâna aceasta de preşedintele şi directorul executiv al subsidiarei greceşti, Nikitas Theofilopoulos, la inaugurarea unei noi linii de producţie în localitatea Aspropyrgos la care a participat şi viceministrul dezvoltării Notis Mitarakis.

În noua unitate au fost investite trei milioane de euro, producţia urmând a fi exportată în 15 ţări. Viceministrul grec a afirmat că în anii următori se vor crea noi locuri de muncă în sectorul privat, adăugând că investiţiile importante, precum cea a grupului Philip Morris, care ajută la relansarea economiei.

Philip Morris este a doua companie multinaţională care îşi mută o parte din producţie în Grecia, după Unilever, aceasta fiind o strategie care ajută, de asemenea, la creşterea operaţiunilor subsidiarei locale.

Papastratos, subsidiara Philip Morris din Grecia, a contribuit la veniturile publice cu taxe de 1,4 miliarde euro, ceea ce reprezintă 4% din totalul veniturilor colectate de statul elen.

Compania-mamă Philip Morris cumpără peste 50% din producţia de tutun din Grecia, sprijinind astfel circa 12.000 de producători locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO