Business Internaţional

Grecia relaxează controalele de capital, în încercarea de a-i convinge pe greci să readucă din nou banii în bănci. În criza de anul trecut s-au retras din conturi peste 45 mld. euro

Grecia relaxează controalele de capital, în încercarea...

Autor: CătăIina Apostoiu

26.07.2016, 21:23 774
Grecii pot transfera acum în străinătate până la 500 de euro pe lună şi pot plăti mai mult în contul taxelor de şcolarizare în urma unei noi măsuri de relaxare a controalelor de capital impuse în luna iunie în scopul preîntâmpinării imploziei sistemului bancar al ţării, scrie Reuters.
 
Conform unui nou decret, pot fi deschise conturi bancare pentru plata datoriilor, în timp ce până la 8.000 de euro pot fi transferaţi peste hotare pentru taxe de şcolarizare şi cheltuieli zilnice pe trimestru şcolar.
 
 
Totuşi, persoanele fizice încă nu pot retrage mai mult de 420 de euro cash din conturile bancare pe săptămână. Grecia şi-a restrâns treptat controalele de capital începând cu luna iulie, când a ridicat limita privitoare la plăţile făcute de companii peste hotare la 150.000 de euro de la 50.000 de euro.
 
În 2014- 2015, grecii au fost la un pas să fie daţi afară din UE. Între timp, britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO