Business Internaţional

Grecia şi Turcia îşi vor extinde interconectarea reţelelor de gaze naturale

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

08.12.2014, 00:00 283

Grecia şi Turcia au convenit să intensifice cooperarea din sectorul energiei prin extinderea interconectării reţelelor de transport al gazelor naturale, scrie agenţia Novinite. Premierul elen Antonis Samaras şi omologul turc Ahmet Davutoglu au discutat în această privinţă la cea de-a treia sesiune a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt Turco-Elen, organizată la Atena.

Cele două ţări au stabilit că Conducta de gaze naturale Trans-Anatoliană (TANAP) şi Conducta Trans-Atlantică (TAP), care sunt interconectate, vor fi cea mai eficientă rută pentru livrarea gazelor extrase din regiunea Mării Caspice spre Europa de Vest după 2020.

Discuţiile au venit în contextul în care grupul rus Gazprom a anunţat că a renunţat la construirea gazoductului South Stream, care ar fi adus gaze ruseşti în Bulgaria, Serbia, Ungaria, Austria şi Italia, şi că va încerca în schimb să construiască o conductă similară care să aducă gaze ruseşti în Turcia şi de acolo mai departe în Balcani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO