Business Internaţional

Grecia va construi noi centre de refugiaţi pentru evitarea suprapopulării

Grecia va construi noi centre de refugiaţi pentru...

Autor: Olimpia Nicolae

17.08.2016, 20:32 185

Peste 10.700 de imigranţi sunt cazaţi în taberele de refugiaţi în cinci insule din Grecia. Aceste tabere au capacitatea de a găzdui aproximativ 7.450 de persoane, iar condiţiile sunt dificile.

Grecia plănuieşte construirea unor noi tabere cu o capacitate de 1.000 de persoane fiecare, pentru a transfera imigranţii din insule sau pe cei aflaţi în amplasamente temporare.

Un oficial al Guvernului a declarat că procesul anevoios de solicitare de azil, fără de care imigranţii riscă reîntoarcerea în Turcia, sporeşte frustrările în cadrul taberelor de refugiaţi.

"Întâmpinăm multiple probleme pe insule. Oamenii se simt captivi, iar deziluzia este în creştere. Sunt atât de aproape de materializarea visului lor de a ajunge în Europa, dar acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat oficialul grec aflat sub anonimat.

"Ne îndreptăm către un proces de decongestionare, în timp ce grăbim rezolvarea solicitărilor de azil. Noile facilităţi vor fi superioare celor actuale şi mai durabile", a adăugat acesta.

Aproximativ 57.679 de imigranţi se află în Grecia. Adăposturile au o capacitate de 61.409 de persoane. Fluxul de imigranţi a fost redus în urma acordului dintre Uniunea Europeană şi Turcia.

Potrivit Organizaţiei Salvaţi Copii, 3.800 dintre refugiaţi sunt minori. Există însă doar 728 de paturi disponibile pentru aceşti copii sosiţi neînsoţiţi în Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO