Business Internaţional

Gruparea teroristă care l-a decapitat pe jurnalistul american a răpit încă patru occidentali

Gruparea teroristă care l-a decapitat pe jurnalistul...

Autor: Mihai Draghici

21.08.2014, 15:28 781

Potrivit surselor citate, militanţii sunniţi au capturat două italience, un cetăţean danez şi un japonez, în oraşul sirian Alep.

Ostaticii au fost transferaţi în localitatea Raqqa, bastionul din nordul Siriei al grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS).

Surse citate de publicaţia La Stampa afirmă că cele două italience deţinute sunt două angajate umanitare - Vanessa Marzullo şi Greta Ramelli, răpite în iulie în Siria.

În prezent, peste 20 de cetăţeni occidentali sunt ţinuţi ostatici de grupul terorist SIIL în Siria sau în nord-vestul Irakului. Printre persoanele răpite se numără Steven Sotloff, un jurnalist american care colaborează cu revistele Time şi Foreign Policy şi care a fost răpit în urmă cu un an la frontiera dintre Siria şi Turcia. În înregistrarea care prezintă decapitarea jurnalistului american James Foley, organizaţia teroristă ameninţă că Sotloff ar putea fi executat dacă Statele Unite vor continua raidurile aeriene în nordul Irakului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO