Business Internaţional

Grupul britanico-indian Liberty, care vrea să cumpere Sidex Galaţi , caută bani la alţii după ce un fond elveţian care îl finanţa a secat

Grupul britanico-indian Liberty, care vrea să cumpere...

Autor: Răzvan Botea

23.10.2018, 00:03 901

Sanjeev Gupta, indianul care cumpără combinatul Sidex Galaţi de la Lakshmi Mittal, a abordat rivali din industrie pentru împrumutruri, după ce una dintre principalele sale surse de finanţare, fondul de investiţii elveţian GAM, întâmpină probleme, scrie Financial Times.

În ultimii trei ani, Sanjeev Gupta, supranumit „Salvatorul Oţelului“ (Savior of Steel - n.r. eng.), a avut o ascensiune impresionantă, de la o oarecare obscuritate la un imperiu industrial întins pe patru continente, cu afaceri de 17 miliarde dolari şi mai mult de 20.000 de angajaţi.

O serie rapidă de achiziţii, de la topitorii de aluminiu în Scoţia la oţelării în Australia, au condus la crearea imaginii sale de salvator al industriei în ţările respective. Una dintre principalele sale surse de finanţare, potrivit documenteor publice, a fost fondul elveţian GAM, care a deţinut obligaţiuni în valoare de 2,8 miliarde  dolari în companiile deţinute de familia Gupta. 

Una dintre principalele sale surse de finanţare, potrivit documenteor publice, a fost fondul elveţian GAM, care a deţinut obligaţiuni în valoare de 2,8 mld. dolari în companiile deţinute de familia Gupta.

GAM a întâmpinat probleme interne, care au culminat cu suspendarea directorului Tim Haywood şi cu retragerea investitorilor, potrivit Reuters.

Pentru ultimele sale achiziţii, Gupta s-a îndreptat către rivalii săi pentru finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO