Business Internaţional

Guvern: Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială în Statul Israel

Guvern: Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită...

Autor: Gabriel Pecheanu

24.04.2018, 19:28 65

”Agenda vizitei include întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, şi cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului. Vizita prim-ministrului României în Statul Israel se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referinţă pentru relaţia bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi 100 de ani de la crearea statului român modern”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, discuţiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relaţiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităţilor de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun. De asemenea, discuţiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice şi de securitate în plan regional şi global.

”Cu ocazia prezenţei în Israel, prim-ministrul Viorica Dăncilă va vizita Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului <Yad Vashem>”, se mai arată în comunicatul Executivului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO