Business Internaţional

Guvernatorul băncii centrale chineze: Turbulenţele de pe piaţa locală de acţiuni sunt pe sfârşite

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

07.09.2015, 00:00 574

Criza de pe piaţa chineză de acţiuni este aproape de final, iar pieţele financiare ale ţării sunt aşteptate să se stabilizeze, a anunţat guvernatorul băncii centrale chineze, Zhou Xiaochuan, citat de Bloomberg. Intervenţiile statului chinez pe piaţa de acţiuni locală au preîntâmpinat o extindere a riscurilor şi au stopat căderea liberă a acţiunilor, a comentat acesta.

Rata de schimb a yuanului în raport cu dolarul este de asemenea pe punctual de a se stabiliza, a mai declarat oficialul chinez în urma reuniunii din Ankara, Turcia, a miniştrilor de finanţe şi bancherilor centrali ai celor mai mari 20 de economii ale lumii.

Volatilitatea de pe pieţele de acţiuni chineze se apropie de sfârşit, a declarat la rândul său Zhu Jun, director al departamentului internaţional al băncii centrale chineze, într-un interviu acordat în Ankara după ce miniştrii de finanţe G20 şi-au exprimat temerile privitoare la potenţiale efecte negative la nivel mondial. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO