Business Internaţional

Guvernul britanic va introduce "actul de revocare" a legislaţiei UE în Parlament

Guvernul britanic va introduce "actul de revocare" a...

Autor: Andrei Ionascu

04.07.2017, 16:08 86

În cadrul unei întruniri săptămânale a cabinetului May, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, le-a transmis colegilor o actualizare privind "actul de revocare", care va marca trecerea de la legislaţia UE către legislaţia britanică, ca parte a procesului de Brexit.

Prin urmare, debutul procesului legislativ privind Brexit va fi marcat săptămâna viitoare. Zeci de mii de legi ale Uniunii Europene au intrat în registrul legislativ britanic, în decursul a peste 40 de ani de apartenenţă la Blocul comunitar.

Actul de revocare a legislaţiei UE, prin care guvernul britanic va asigura o tranziţie uşoară după ieşirea din Blocul comunitar, va transpune legile Uniunii Europene şi va abroga Actul Comunităţilor Europene din 1972, documentul care formalizează calitatea de membru UE pentru Marea Britanie.

Procesul complex de transpunere a legislaţiei în Marea Britanie este estimat să dureze câţiva ani, iar în urma acestuia Parlamentul britanic va putea să modifice legislaţia actuală, pentru a asigura funcţionarea corectă a instituţiilor după Brexit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO