Business Internaţional

Guvernul german ar agrea preluarea unei participaţii la E.ON de către Gazprom

Autor: Bogdan Cojocaru

07.06.2011, 13:09 144

Guvernul german ar agrea oeventuală preluare de către exportatorul rus de gaza naturaleGazprom a unei participaţii la cel mai mai mare grup de utilităţidin Germania, E.ON, în condiţiile în care executivul vrea sărenunţe la energia produsă prin centralele nucleare, potrivitpublicaţiei Handelsblatt, preluată de Reuters.

"Respingerea unei oferte a Gazprompentru o participaţie la E.ON nu ar avea sens", a declarat JoachimPfeiffer, purtător de cuvânt al conservatorilor cancelarului germanAngela Merkel.

Guvernul a spijinit luni un plande renunţare la energia produsă de centralele atomice, deciziareprezentând un pas important în schimbarea strategiei energetice aGermaniei în urma crizei nucleare din Japonia.

"Fără energie nucleară, Germaniava fi şi mai interesată decât în trecut de aprovizionarea cu gazenaturale din Rusia", a afirmat Martin Lindner, expert în politicieconomice la partidul Democraţii Liberi.

Preluarea unei participaţii laE.ON sau la subsidiara Ruhrgas de către Gazprom ar asigura energieelectrică la preţuri convenabile pentru economia germană, scrieHandelsblatt.

Directorul general al grupuluirus, Alexei Miller, a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung căGazprom urmăreşte cu interes planurile de înstrăinare de active aleE.ON şi analizează opţiuni pentru investiţii strategice sauparteneriate cu E.ON sau Ruhrgas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO