Business Internaţional

Guvernul ungar ia în considerare vânzarea clădirilor ministerelor pentru acoperirea deficitului de finanţare

Guvernul ungar ia în considerare vânzarea clădirilor...

Autor: Bogdan Cojocaru

26.11.2014, 00:00 237

Guvernul ungar ia în considerare atingerea ţintelor de venituri prin vânzarea clădirilor ministerelor, ale administraţiei şi ale instituţiilor adiacente, urmând să plătească chirie pentru a funcţiona în aceste facilităţi, scrie portalul de ştiri Hvg.hu, preluat de Portfolio.hu.

Hvg.hu, care-şi are informaţiile de la surse neoficiale, menţionează că acest subterfugiu a fost folosit şi de alte state europene, precum Austria, dar Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene, nu s-a lăsat „păcălit“.

Potrivit Portfolio.hu, cel mai mare risc la adresa proiectului de buget pentru 2015 sunt venituri de 169 miliarde de forinţi (552 milioane de euro), pe care guvernul vrea să-i strângă prin vânzarea şi utilizarea activelor statului.

Posibilul plan de vânzare şi apoi închiriere a clădirilor guvernamentale s-ar putea lovi de faptul că piaţa este prea mică pentru a putea absorbi o astfel de ofertă şi de regulile prin care Eurostat calculează deficitul bugetar.

Austria a luat măsuri similare tot din motive bugetare, dar şiretlicul a fost depistat de Eurostat, care nu a permis ca aceste venituri să fie recunoscute în buget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO