Business Internaţional

Guvernul ungar vrea să sperie de moarte contribuabilii cu Fiscul pentru a face rost de bani

Guvernul ungar vrea să sperie de moarte contribuabilii cu Fiscul pentru a face rost de bani

Foto: Shutterstock

24.09.2012, 18:23 325

Guvernul ungar, condus de premierul Viktor Orban, speră că-şi va putea pune în mişcare programul de 300 miliarde de forinţi (un miliard euro) cu carea vrea să protezeje locurile de muncă în parte cu fonduri suplimentare strânse prin eficientizarea sistemului de colectare a taxelor, potrivit unui document guvernamental văzut de portalul de ştiri origo.hu.

Guvernul mizează pe venituri suplimentare de 60 miliarde forinţi sperând că populaţia "se va speria" de acţiunile hotărâte ale Fiscului, arată sursa citată, care notează că planurile au fost prezentate săptămâna trecută Fondului Monetar Internaţional şi Comsiei Europene. Budapesta negociază cu aceşti creditori un acord de asistenţă financiară cu ajutorul căruia ar recâştiga încredera pieţelor.

O sursă importantă de finanţare pentru programul de protejare a locurilor de muncă vor fi taxele pe tranzacţiile financiare, care vor fi suportate de băncile comerciale, de banca centrală şi de Trezorerie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO