Business Internaţional

Hackeri au sustras datele a 500 de milioane de utilizatori de conturi Yahoo, în 2014

Hackeri au sustras datele a 500 de milioane de...

Autor: Mediafax

22.09.2016, 22:13 1259

"O investigaţie recentă efectuată de Yahoo! Inc. a confirmat că din reţele ale companiei au fost furate, la sfârşitul anului 2014, copii ale unor date de acces la conturi online, autorii fiind, din ceea ce credem, indivizi susţinuţi de state. Informaţiile conturilor au inclus nume, adrese email, numere de telefon, date de naştere, parole criptate şi, în unele cazuri, întrebări şi răspunsuri de securitate, criptate şi necriptate. Investigaţia aflată în curs sugerează că printre informaţiile sustrase nu figurează parole neprotejate, date despre carduri bancare sau informaţii despre conturi bancare; în sistemele afectate nu par a fi date despre carduri şi despre conturi bancare. Pe baza investigaţiei, Yahoo apreciază că au fost sustrase informaţii despre cel puţin 500 de milioane de utilizatori; nu există motive să credem că hackeri susţinuţi de state ar avea acces în prezent la reţelele Yahoo", a transmis compania IT americană, precizând că autorităţile competente au fost anunţate.

"Yahoo a iniţiat procedurile de înştiinţare a utilizatorilor afectaţi şi a luat măsuri pentru securizarea conturilor online ale acestora", precizează compania, conform site-ului BusinessWire.com. şi publicaţiei The Wall Street Journal.

Compania Yahoo le recomandă utilizatorilor care nu şi-au schimbat parolele de acces din 2014 până în prezent să le modifice.

"Yahoo încurajează utilizatorii să verifice conturile pentru a depista eventuale activităţi suspecte şi să modifice parolele şi întrebările de securitate (...). De asemenea, compania le recomandă utilizatorilor să evite accesarea linkurilor sau ataşamentelor emailurilor suspecte şi să fie reticenţi în privinţa solicitărilor neautorizate privind oferirea de informaţii personale", precizează comunicatul.

Compania cu sediul Sunnyvale, California, are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume, potrivit WSJ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO