Business Internaţional

Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american

Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din...

Autor: Olimpia Nicolae

15.06.2017, 10:35 205

Atacul cibernetic, ce ar fi vizat programe de software folosite de angajaţii secţiilor de votare, a afectat 39 de state din SUA.

Cifrele, în cazul în care ar fi corecte, acesta ar reprezenta un atac mult mai mare decât cel raportat anterior.

Publicaţia online The Intercept a publicat un document secret al Agenţiei Naţionale de Securitate în care era detaliată lansarea unei campanii ruse după modelul practicii ”spear-phishing”, adică obţinerea în mod fraudulos a unor informaţii sensibile. Campania viza administraţii americane locale înaintea alegerilor din SUA. Conform documentului, hackerii ruşi au accesat cel puţin un furnizor de softuri pentru vot.

Conform agenţiei de ştiri Bloomberg, hackerii au accesat zeci de baze de date ale voturilor şi cel puţin o bază de date a finanţării campaniei.

Potrivit presei internaţionale, atacul a fost atât de grav încât oficialii Administraţiei Barack Obama au trebuit să se folosească de ”telefonul roşu” pentru a se ”plânge” în mod direct Guvernului rus.

Administraţia Obama se temea că hackerii vor şterge listele electorale sau vor face modificări în procesul de votare pentru a submina încrederea în alegerile americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO