Business Internaţional

Haos în Grecia: premierul încearcă să reorganizeze guvernul. Acţiunile europene scad. Vedeţi imagini cu violenţele de ieri

Ultima soluţie, reorganizarea guvernului? Cu manifestaţii puternice de stradă, Papandreou este dispus să formeze un nou guvern pentru depăşirea crizei

Vedeţi imagini cu violenţele de ieri

Autor: Adrian Voicu

16.06.2011, 10:11 1814

Premierul Greciei a anunţat că va forma un nou guvern şi va cereun vot de încredere din partea partidului său după protesteleviolente de ieri faţă de măsurile de austeritate anunţate,informează Reuters.

Decizia vine pe fondul atenţionărilor venite din parteaoficialilor europeni care au indicat că orice înţelegere privind unnou ajutor financiar pentru Grecia este puţin probabilă înurmătoarele zile, aceasta putând fi amânată până la mijlocul luniiiulie.

Moneda europeană a avut puternic de suferit de pe urmatensiunilor din Grecia, coborând cu 1,8% faţă de dolar, cel maimare declin de la începutul lui mai până în prezent.

În Atena, zeci de mii de greci s-au adunat în faţa parlamentuluisă îşi arate opoziţia faţă de măsurile draconice ce vor trebuiluate pentru a primi un nou ajutor financiar din partea UE şiFMI.

Manifestanţii au aruncat coctailuri Molotov spre clădireaministerului de finanţe elen, poliţia fiind nevoită să intervină cugaze lacrimogene pentru îndepărtarea lor.

Surse guvernamentale au declarat că premierul George Papandreoui-a spus liderului conservator al opoziţiei că este dispus sărenunţe la post dacă se va forma un cabinet de criză cu un planclar de îndeplinire a condiţiilor UE şi FMI.

Cu toate acestea, liderul opoziţiei Antonis Samaras a declaratcă conservatorii ar lua parte la un astfel de guvern doar dacăPapandreou va renunţa la funcţie şi un nou acord cu UE şi FMI va finegociat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO