Business Internaţional

Hobby-uri de miliardar: Ce fac în timpul liber cei mai bogaţi oameni din lume

Bill Gates

Bill Gates

Autor: Corina Zamfir

10.12.2016, 14:15 4285

Wealth-X, o companie care desfăşoară activităţi de cercetare a miliardarilor, a lansat raportul anual care surprinde tendinţele şi obiceiurile celor mai bogaţi oameni din lume. Raportul arată care sunt pasiunile, interesele şi hobby-urile miliardarilor, oferindu-ne ocazia să aflăm cum îşi petrec oamenii bogaţi timpul liber, scrie Business Insider.

Cel mai frecvent hobby pe care miliardarii îl au este filantropia, având în vedere că mai mult de jumătate dintre ei desfăşoară activităţi caritabile.

Generozitatea oamenilor bogaţi nu reprezintă o surpriză datorită recunoaşterii sporite în societate a eforturilor dupuse de ei în acest sens. Un bun exemplu este The Giving Pledge, o campanie iniţiată de Bill Gates şi Warren Buffett, doi dintre cei mai bogaţi oameni din lume, în care şi-au propus să doneze mai mult de jumătate din averea lor unor cauze filantropice şi, de asemenea, să-i convingă şi pe alţi miliardari să facă acelaşi lucru.

"Fundaţia lui Bill şi Melinda Gates şi The Giving Pledge au insuflat un sentiment de responsabilitate umanitară în miliardari în ceea ce priveşte folosirea averii lor pentru a face o diferenţă în lume" arată Wealth-X.

De la artă şi modă la vânătoare şi pescuit, iată care sunt 20 dintre cele mai comune hobby-uri şi pasiuni ale celor mai bogaţi oameni din lume, precum şi procentul de miliardari care participă la fiecare activitatea în parte.

- Filantropie – 56,3%

- Călătorii – 31%

- Artă – 28,7%

- Modă – 25,2%

- Politică – 22,2%

- Vin şi băuturi spirtoase – 15,9%

- Plimbări cu barca – 14,9%

- Sănătate şi exerciţii fizice – 14,8%

- Automobile – 14,5%

- Colecţii de maşini – 14,1%

- Fotbal – 13,1%

-  Citit – 12,3%

- Evenimente culturale – 12,1%

- Golf – 11%

-  Gătit – 10,9%

-  Vânat – 8,8%

- Bijuterii – 8,1%

- Pescuit – 7,8%

-  Ceasuri – 7,7%

- Schi – 7,2%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO