Business Internaţional

Hollande avertizează cu privire la riscul unui război între Rusia şi Turcia

Hollande avertizează cu privire la riscul unui război...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

20.02.2016, 12:09 2689

Intervievat de postul France Inter, într-o pauză între două sesiuni ale Consiliului European de la Bruxelles, şeful statului francez a îndemnat, de asemenea, la o reluare a negocierilor privind Siria, o ţară în care bombardamentele trebuie să înceteze, a subliniat el.

"Există o nouă escaladare. Este necesar să se facă totul pentru a se ajunge la o soluţie politică", a îndemnat Hollande.

Doborârea, în noiembrie, a unui bombardier rus de către forţele aeriene turce, la frontiera siriană, a provocat o criză diplomatică între Ankara şi Moscova.

În ceea ce priveşte Siria, de unde provine cea mai mare parte a refugiaţilor care încearcă să pătrundă în Europa, "este necesar ca negocierile să fie reluate rapid, ca bombardamentele să înceteze şi să fie trimise ajutoare" umanitare, a declarat preşedintele francez.

Grupul de lucru însărcinat cu implementarea unei "încetări a ostilităţilor" în Siria s-a întrunit vineri după-amiaza la sediul ONU de la Geneva.

Obiectivul reuniunii de la Geneva şi al acordului cu privire la o "încetare a ostilităţilor" este să favorizeze o reluare a negocierilor între reprezentanţii regimului Bashar al-Assad şi opoziţia siriană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO