Business Internaţional

Hotelul Plaza din New York îşi caută cumpărător: preţul estimat este de 560 de milioane de dolari. Galerie FOTO

Bernhard Beinecke, Fred Sterry şi Harry Black au cumpărat hotelul în 1905. Ei au transformat clădirea originală de 15 etaje în ceea ce astăzi a devenit un simbol al luxului.

Iată cum arată celebrele încăperi ale Holetului Plaza

Autor: Andreea Marin

03.09.2017, 18:05 1232

Hotelul Plaza din New York, un simbol al oraşului încă din secolul trecut, este scos la vânzare. Sahara Group, actualul proprietar al hotelului, este în căutarea unui broker care să realizeze tranzacţia, valoarea hotelului fiind estimată la 560 de milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal.

Ceea ce face hotelul atât de valoros, pe lângă trecutul impresionant, este amplasarea lui între Fifth Avenue şi Central Park. Astfel, tarifele hotelului sunt unele dintre cele mai ridicate din SUA. Preţul pentru o noapte de cazare începe de la 616 dolari, în timp ce apartamentele exclusiviste costă de de la 2.215 dolari în sus.

De-a lungul timpului hotelul a fost deţinut de Donald Trump şi Conrad Hilton.  

Hotelul Plaza a fost deschis în 1907 şi de atunci a fost gazda multor evenimente memorabile. Hotelul a fost prezentat în filmul realizat după romanul lui  Francis Scott Fitzgerald ,,Marele Gatsby”,  dar şi în numeroase alte pelicule.

Marilyn Monroe şi trupa Beatles au stat aici iar sora lui John F. Kennedy a ţinut ceremonia de primire a invitaţilor de la nuntă aici.

Fostul patron al Plaza, El Ad Group a plătit 675 de milioane de dolari în 2004 pentru a cumpăra imobilul. Dezvoltatorul israelian a transformat camerele hotelului, iniţial 800, în apartamente de lux. Acum, Plaza are 282 de camere de oaspeţi şi 152 de proprietăţi private, pentru care s-au plătit zeci de milioane de dolari.

Business Insider a realizat o selecţie de fotografii care arată cum a devenit legendar hotelul Plaza din New York, prezentând totodată faimoasele sale încăperi care au preţuri exorbitante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO