Business Internaţional

HTC revine pe piaţa tabletelor printr-un parteneriat cu Google

HTC revine pe piaţa tabletelor printr-un parteneriat cu...

Autor: Anca Dumitrescu

22.09.2014, 20:00 484

După vânzările dezamăgitoare aduse de tableta Flyer în 2011, reprezentanţii HTC anunţaseră că nu vor mai produce tablete până nu vor avea un motiv suficient de bun pentru a încerca din nou.

Sursele au precizat că ingineri ai HTC au călătorit în ultimele luni la sediul Googleplex din Mountain View pentru a lucra la acest proiect.

Reprezentanţii Google şi HTC au refuzat să comenteze informaţiile.

Parteneriatul Google cu HTC ar putea părea neobişnuit, având în vedere că HTC nu are o experienţă notabilă în domeniul tabletelor, producţia companiei fiind concentrată aproape în exclusivitate pe smartphone-uri.

Decizia Google reflectă însă politica grupului de a construi o bază largă de parteneri, pe care să îi schimbe de la un produs la altul, pentru a evita ca unul dintre producători să câştige o poziţie de monopol, a spus o persoană apropiată situaţiei. Acesta este motivul pentru care Google a atras HTC ca partener la producţia tabletei Nexus, a precizat sursa.

Smartphone-urile One ale HTC au fost bine primite pe piaţă, fiind considerate de către unii analişti drept cele mai bune smartphone-uri cu sistem Android atât anul trecut, cât şi în acest an. Compania taiwaneză a avut însă dificultăţi să îşi menţină vânzările în raport cu producători mai bogaţi, cum este Samsung.

Acesta ar putea fi unul dintre motivele parteneriatului, reprezentanţii Google fiind îngrijoraţi că Samsung, producătorul tabletelor Nexus 10, devine prea puternic între producătorii de dispozitive care funcţionează cu sistemul de operare Android.

Conducerea Google a refuzat să comenteze de ce schimbă partenerii pentru Nexus, dar a precizat că "Android este un ecosistem vibrand şi mulţi dintre producătorii din industrie se descurcă foarte bine, fiind loc suficient pentru mulţi parteneri care să inoveze cu Android".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO