Business Internaţional

Ikea îşi lansează prima bicicletă. Şi da, trebuie să o montaţi singur

Ikea îşi lansează prima bicicletă. Şi da, trebuie...

Autor: Alexandra Cepăreanu, Răzvan Botea

07.04.2018, 19:00 3831

În august anul acesta, retailerul de mobilă suedez Ikea va intra pe piaţa bicicletelor, lansând prima sa bicicletă care se va numi „Sladda”, potrivit The Telegraph.

”Sladda”, care în suedeză înseamnă „a aluneca pe trotuar”, este primul produs al Ikea în sectorul de transporturi şi, aşa cum ne-am obişnuit deja, aceasta vine dezasamblată, cu instrucţiuni de montaj.

Făcută în parteneriat cu Veryday, un studio de design al cărui client este şi producătorul de maşini sport suedez Koenigsegg, bicicleta unisex va fi disponibilă într-o singură culoare şi în două mărimi.

”Sladda este precum o tabletă cu aplicaţii, în sensul în care o poţi personaliza cu diferite accesorii adaptate pentru a face mai uşoara viaţa de zi cu zi a clientului. Sladda ajută utilizatorul să înlocuiască maşina şi astfel să participe activ la un mediu mai puţin poluat”, a spus Oskar Juhlin, directorul de design industrial al Veryday.

Bicicleta se va vinde la preţul de aproximativ 2.400 de lei (450 de lire sterline), pentru ambele variante de mărimi, cu reducere pentru clienţii care deţin un card Ikea Family.

Poate este puţin cam mult spus că Sladda va înlocui maşina, dar există un accesoriu opţional, un suport pentru bicilcetă care se poate ataşa la maşină.

Bicicleta foloseşte o metodă de distribuţie pe curea, astfel producătorul evitând coroziunea lanţului clasic şi va avea frână la pedală. Aceasta va mai avea un sistem de schimbare de viteză automat care a fost inventat prima oară de Bioshift anul trecut.

„IKEA nu face doar lucruri, ci folosim designul pentru a face lucruri mai bune. Lucrăm cu ceea ce numim Democratic Design şi ne asigurăm că produsele noastre sunt utile, proiectate frumos şi sunt durabile, la preţuri modeste”, a spus Marcus Engman, şeful departamentului de proiecare al IKEA.

Purtătorul de cuvânt al companiei IKEA, Annique van der Valk a spus că este de părere că produsul Sladda va fi un „hit”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO