Business Internaţional

Ilie Năstase: Dacă nu am voie să stau pe scaun, nu mă mai duc. Am alte lucruri de făcut

Ilie Năstase: Dacă nu am voie să stau pe scaun, nu mă...

Autor: Andrei Pal

29.04.2017, 15:45 1029

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României a fost suspendat provizoriu de către ITF după incidentele petrecute la meciul cu Marea Britanie, iar ancheta deschisă de forul de conducere al tenisului continuă. Năstase este de părere că spusele sale de la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Marea Britanie au fost considerate rasiste doar de jurnaliştii britanici, iar toată lumea a preluat informaţia în acest fel.

"Englezii au considerat că a fost un comentariu rasist şi toată lumea a preluat informaţia exact aşa. Românii nu cred că e un cuvânt cu tentă rasistă. Singura persoană care se poate supăra este, probabil, Serena, dar nu voi, oamenii din Anglia. De ce se supără toată lumea? Nu înţeleg", a spus Ilie Năstase, potrivit BBC, despre comentariile făcute la adresa Serenei Williams.

"Dacă nu am voie să stau pe scaun, nu mă mai duc. Am alte lucruri de făcut, am multe afaceri. Tocmai le-am zis acelaşi lucru celor de la Federaţia Română de Tenis. Am venit pentru fete, ele mă vor pe scaun. Am 71 de ani, am fost numărul unu în lume. Aş vrea să văd câţi alţi fosţi lideri mondiali merg să vada un meci de fete. Aş vrea să văd acea persoană. Nu primesc bani, nu primesc nimic. Câţi jucători ar face asta? Şi ei vor să mă suspende!", a completat Năstase.

Englezii l-au întrebat şi despre dezvăluirile făcute de fosta jucătoare de tenis Pam Shriver, care a povestit că, în anii '70, Ilie Năstase a avut o atitudine nepotrivită în privinţa ei şi îi punea întrebări stânjenitoare de fiecare dată când se întâlneau.

"Ne întoarcem iar cu 20, 25 de ani în urmă? Am fost atât de bun în Anglia, că am statuie la Madame Tussauds (n.r. - muzeul figurilor de ceară din Londra). O să o distrugă şi o să o arunce afară? Din cauza acestei situaţii se va şterge totul? Adică, e ridicol să gâdeşti aşa. Mă veţi judeca după ce s-a întâmplat azi sau pentru ce s-a întâmplat cu ani în urmă? Oamenii pot să mă placă sau să mă urască. E ca atunci când joci un meci de tenis", a mai spus fostul lider al clasamentului ATP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO