Business Internaţional

Imagini din satelit cu avionul malaezian prăbuşit în Ucraina au fost publicate în SUA

Vedeţi cum arată locul unde s-a prăbuşit avionul malaezian. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată locul unde s-a prăbuşit avionul malaezian. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu

23.07.2014, 14:00 2993

Imaginile cu rămăşiţele avionului dodobrât joia trecută în estul Ucrainei de separatiştii pro-ruşi, în care toţi cei 298 de pasageri şi membrii echipajului aflaţi la bord au murit, au fost surprinse de sateliţii unei companii americane de supraveghere, scrie BusinessInsider.

DigitalGlobe, o companie din Colorado, a încercat imediat după accident să obţină imagini cu ajutorul a trei sateliţi pe care îi administrează, imagini de la locul tragediei de joi, 17 iulie 2014. Primul set de imagini a fost neclar, deoarce zona era acoperită de nori de fum.

În jumătatea de sus a primei imagini, principalele resturi pot fi observate într-o pată înnegrită de pământ în apropierea satului Hrabové în regiunea Doneţk, din estul Ucrainei. Alte fragmente şi piese albe ale fuselajului avionului sunt vizibile în jumătatea inferioară a imaginii.

Rebelii pro-ruşi au împiedicat o echipă de anchetatori internaţionali să se apropie de rămăşiţele epavei timp câtvea zile şi sunt suspectaţi că ar fi falsificat dovezile.

"Trebuie să ne asigurăm că adevărul va ieşi la suprafaţă şi că există un grad de responsabilitate în desfăsurarea anchetei", a declarat preşedintele american Barack Obama într-un comunicat emis de Casa Albă şi a cerut autorităţilor ruse şi preşedintelui Vladimir Putin să-i oblige pe separatişti să coopereze în cadrul anchetei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO