Business Internaţional

Îmbătrânirea populaţiei: Companiile fac prea puţin pentru a se adapta la noua realitate în care vor avea nevoie de salariaţii bătrâni

Îmbătrânirea populaţiei: Companiile fac prea puţin...

Autor: Catalina Apostoiu

22.06.2018, 00:04 596

Tendinţa demografică este clară: populaţia SUA şi a altor ţări industriale majore îmbătrânesc, iar procesul este unul rapid.

Acest lucru înseamnă că şi forţele de muncă îmbătrânesc, însă angajatorii fac surprinzător de puţin pentru a se pregăti pentru a face faţă noilor provocări sau a se adapta la necesităţile angajaţilor, scrie Reuters.

În Statele Unite, populaţia în vârstă de 65 de ani şi peste va înregistra aproape o dublare în următoarele trei decenii, la 88 milioane până în 2050 de la 48 de milioane. Până în 2024, unu din patru muncitori americani va avea vârsta de 55 de ani sau peste, peste du­blul ratei din 1994. Mulţi muncitori vor avea nevoie financiar să muncească peste vârstele tradiţionale de pensio­nare, în timp ce alţii vor dori să muncească pen­tru a rămâne activi, notează Jo­nathan Rauch, de la Brookings Institute.

Şi totuşi, numai 35% din com­paniile americane au analizat impactul pe termen apropiat al plecării muncitorilor mai în vârstă şi numai 17% dintre acestea au luat în considerare impli­caţiile pe termen lung, potrivit unui sondaj realizat de Society for Human Resource Management.

Majoritatea angajatorilor nu au un proces de evaluare a impactului pe termen lung, iar majoritatea spun că nu recrutează decloc muncitori mai în vârstă. Discriminarea pe criterii de vârstă, deşi dificil de dovedit, persistă.

Unele companii încep însă să conştientizeze problema. Producătorul auto BMW este adesea citat drept inovator în preţuirea calificărilor şi experienţei muncitorilor mai în vârstă.

Columbia Aging Center din cadrul Mailman School of Public Health din New York premiază de trei ani angajatorii care recrutează în mod activ şi promovează angajaţii mai în vârstă.

Un astfel de angajator, firma de contabilitate PKF OíConnor Davies, angajează contabili mai în vârstă. Dintre cei 700 de angajaţi ai acesteia, peste 250 au vârste de peste 50 de ani. Firma le oferă acestora opţiuni de lucru flexibile.

Schimbarea atitudinilor va fi foarte importantă.

„În cercurile de business se vorbeşte mult mai mult despre valoarea muncitorilor mai în vârstă la nivelul capitalului uman, însă lucrurile sunt încă la început“, arată Paul Irving, preşedinte al Center for the Future of Aging de la Milken Institute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO