Business Internaţional

Împotriva giganţilor: Statul francez dă în judecată Apple şi Google

sursa foto: L`express

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2018, 12:44 282

Franţa va merge în tribunal împotriva companiilor Google şi Apple, din cauza unor termeni contractuali pe care giganţii i-au impus unor start-up-uri şi unor dezvoltatori cu care colaborează, potrivit Reuters.

În cadrul unui interviu pentru postul de radio RTL, ministrul de finanţe Bruno Le Maire a susţinut că este conştient de faptul că Google şi Apple impun unilateral preţuri şi termeni contractuali în relaţia de business cu dezvoltatorii de software.

„Prin urmare, voi da în judecată Google şi Apple pentru practici comerciale abuzive”, a transmis Le Maire. „Oricât de puternice ar fi aceste companii, nu ar trebui să aibă dreptul să trateze start-up-urile şi dezvoltatorii francezi aşa cum o fac acum”.

Purtătorii de cuvânt ai companiilor Apple France şi Google France nu au răspuns la cererea agenţiei Reuters pentru comentarii.

În plus, Le Maire a spus că aşteaptă de la Uniunea Europeană să închidă până în 2019 lacunele fiscale de care beneficiază companii precum Google, Apple, Facebook şi Amazon. Bruxelles examinează în prezent măsuri pentru a taxa business-urile online din pieţele europene ale giganţilor de peste ocean.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO