Business Internaţional

În ce ar investi miliardarii chiar acum 100 de milioane de dolari – de la Picasso la tehnologie

În ce ar investi miliardarii chiar acum 100 de milioane...

Autor: Bogdan Cojocaru

21.01.2015, 13:53 742

Denis O’Brien , conducătorul imperiului telecom irlandez Digicel Group, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, spune că dacă ar avea 100 de milioane de dolari pentru a investi, ar alege să pună 60 de milioane de dolari în Yandex, operatorul celui mai mare motor de căutare din Rusia, şi 40 de milioane de dolari în operatorul de telefonie mobilă VimpelCom, o companie olandeză cu afaceri de anvergură internaţională, scrie Bloomberg.

Miliardarul indian Adi Godrej ar investi 100 de milioane de dolari mai degrabă în picturi de Picasso decât în acţiuni, dolari sau aur.

Alan Trefler, fondatorul Pegasystems, a devenit miliardar în 2013 după ce valoarea companiei sale de furnizare de software a crescut. Tatăl său este un supravieţuitor al Holocaustului care a emigrat în SUA. În tinereţe, Trefler a fost un geniu al şahului care a remizat în partida pentru primul loc în ediţia din 1975 a World Open Chess Championship. Omul de afaceri crede că dolarul şi acţiunile sunt scumpe, şi că aurul este pentru pesimişti. “Eu aş investi în următorul Picasso. V-aş putea spune cine este acesta, dar dacă aş face aşa mi-aş periclita investiţia”, a spus Trefler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO