Business Internaţional

În ciuda acuzaţiilor lansate constant de administraţia Trump, Huawei a raportat o creştere a veniturilor de 13,1% în prima jumătate a anului

În ciuda acuzaţiilor lansate constant de administraţia...

Autor: Eduard Ivanovici

15.07.2020, 00:00 107

Compania chineză Huawei a raportat marţi o creştere a veniturilor de 13,1% în prima jumătate a anului comparativ cu ultimele luni din 2019, în ciuda sancţiunilor impuse de Statele Unite şi provocărilor lansate de pandemia de coronavirus, potrivit Associated Press.

Veniturile au crescut cu 64,9 miliarde de dolari între lunile ianuarie şi iunie comparativ cu cele 57,3 miliarde înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a declarat că marja de profit a fost de 9,2%, cu 0,5% mai mult decât cifrele raportate în 2019.

Firma de telecomunicaţii, văzută ca o ameninţare pentru securitatea naţională a Statelor Unite, a fost pusă anul trecut pe o listă neagră de către administraţia de la Casa Albă, neputând să încheie afaceri pe teritoriul american fără permisiunea guvernului. Decizia a limitat accesul companiei la componente precum cipurile de computer şi software-uri ca sistemul de operare Android, dezvoltat de Google.

În mai, autorităţile americane au continuat seria de restricţii, lansând un pachet de măsuri pentru a restricţiona capacitatea grupului chinez de a dezvolta semiconductori cu tehnologie americană.

Zilele trecute, Huawei îi cerea Regatului Unit amânarea excluderii din reţeaua naţională de 5G, decizia autorităţilor britanice fiind influenţată de sancţiunile impuse de Statele Unite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO