Business Internaţional

În ciuda temerilor legate de Brexit, Londra rămâne principalul centru financiar al lumii, peste New York. Budapesta este pe locul 77, în timp ce niciun oraş din România nu a fost inclus în top

În ciuda temerilor legate de Brexit, Londra rămâne...

Autor: Ştefan Stan

26.09.2016, 16:47 659

Londra rămâne principalul centru financiar al lumii, potrivit Indicelului Centrelor Financiare Globale, care măsoară oraşele în funcţie de atractivitatea serviciilor financiare profesionale. Indicele este realizat pe baza a doi indiatori: datele statistice şi un sondaj între angajaţi, scrie Bloomberg.

Londra a obţinut un scor de 795, păstrându-şi poziţia de lider în clasament, în fruntea New York-ului, situat pe locul doi. Oraşul american a obţinut un punctaj de 794, fiind urmat de Singapore cu 752 şi Hong Kong, cu 748.

Topul este dominat de oraşe din Asia şi America e Nord. Primul oraş european după Londra din top este Zurich, pe locul 9, care a obţinut un scor de 716. Luxemburg este pe locul 12, cu 711, iar Frankfurt abia pe locul 19, cu un scor de 695.

Budapesta este pe locul 77, cu un scor de 596, în timp ce niciun oraş din România nu se află în clasament. 

Sursă Foto: Bloomberg

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO