Business Internaţional

În lipsa unui "glonţ magic" acţiunile au avut cea mai amplă scădere din ultimele trei săptămâni

 În lipsa unui "glonţ magic" acţiunile au avut cea mai amplă scădere din ultimele trei săptămâni

Autor: Anca Dumitrescu

12.12.2011, 20:16 673

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni cu cea mai amplă scădere zilnică din ultimele trei săptămâni, din cauza temerilor investitorilor că măsurile adoptate vineri de liderii europeni pentru consolidarea disciplinei bugetare vor fi insuficiente pentru rezolvarea crizei.

"Măsurile sunt pozitive, dar piaţa aştepta un glonţ magic, iar asta nu s-a întâmplat", a declarat Erik Esselink, manager de fonduri la compania Invesco Perpetual, care administrează active de 5 miliarde de euro, transmite Reuters.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a scăzut cu 1,7%, pe un volum redus al tranzacţiilor şi în condiţiile creşterii costurilor împrumuturilor Italiei şi Spaniei.

Cele mai mari pierderi au fost ale titlurilor băncilor şi asigurătorilor, iar indicele STOXX Europe 600 Banking Index a coborât cu 3,7%.

Pe alte pieţe europene, indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 1,83%, DAX al bursei din Frankfurt cu 3,36% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 2,61%.

Indicele FTSE Mib al bursei din Milano a pierdut 3,79%, iar Indicele Ibex-35 al bursei din Madrid 3,11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO