Business Internaţional

În timp ce Franţa şi Germania somează Marea Britanie să părăsească urgent Uniunea Europeană, Angela Merkel pare să lase timp de gândire Regatului Unit

În timp ce Franţa şi Germania somează Marea Britanie...

Autor: Mihai Draghici

25.06.2016, 23:00 2653

"Negocierile (pentru ieşirea Marii Britanii din UE - n.red.) trebuie să se desfăşoare rapid", a declarat Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a fost puţin mai moderat, explicând că esenţial este să fie păstrat "proiectul libertăţii şi stabilităţii" construit de Germania, Franţa, Italia, Olanda, Belgia şi Luxemburg.

"Este absolut clar ne confruntăm cu o situaţie care nu ne permite nici să devenim isterici, dar nici să fim paralizaţi. Nu trebuie să recurgem la complicaţii şi nici să ne gândim că avem toate răspunsurile. Dar decizia Marii Britanii nu trebuie să ne ducă spre depresie şi lipsă de activitate", a spus Steinmeier.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a exprimat disponibilitatea de a oferi Marii Britanii timp pentru ieşirea din Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Nu trebuie să existe o grabă disperată ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană", a declarat Angela Merkel sâmbătă, părând să ofere Londrei timp pentru a gândi o nouă mutare.

"Sincer, ieşirea din UE nu ar trebui să dureze enorm, dar nici să se desfăşoare urgent", a adăugat Angela Merkel.

Alţi lideri europeni, inclusiv din Germania, au somat Marea Britanie să iasă urgent din Uniunea Europeană.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO