Business Internaţional

Încă o companie uriaşă se clatină din cauza pandemiei de coronavirus. Businessul închide aproape 200 de locaţii, sute de oameni riscând să îşi piardă locul de muncă

Încă o companie uriaşă se clatină din cauza...

Autor: Andra Stroe

02.08.2020, 12:04 828

Compania de călătorii şi turism Tui a anunţat că va închide 166 de unităţi în Marea Britanie şi Irlanda ca urmare a faptului că, din cauza pandemiei de COVID-19, clienţii îşi cumpără acum sejururile online, scriu cei de la retailgazette.co.uk. 

„Comportamentul consumatorilor s-a schimbat deja în ultimii ani, 70% dintre rezervările Tui din Marea Britanie făcându-se în online. Credem că pandemia de COVID-19 a accelerat această tendinţă, oamenii preferând să cumpere online şi să vorbească cu agenţii de turism din confortul propriei locuinţe”, au spus reprezentanţii companiei.

Potrivit lor, măsura a fost luată şi din cauza numărului tot mai mic de turişti care vor să călătorească în condiţiile crizei actuale. Businessul va funcţiona în continuare pe cele două pieţe cu un număr de circa 350 de magazine.

În urma închiderii celor 166 de unităţi în jurde 900 de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă. Compania a spus că va încerca să mute 70% din cei 900 de angajaţi afectaţi în rolurile de vânzări sau pe o poziţie în care să poată lucre de acasă. Între timp, alţi angajaţi vor fi încurajaţi să se mute în unităţile rămase deschise. În Marea Britanie compania are în prezent o echipă de 10.000 de angajaţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO