Business Internaţional

Încă o lovitură pentru fostul preşedinte al Coreei de Sud, Park Geun-hye: A primit încă opt ani de închisoare

Încă o lovitură pentru fostul preşedinte al Coreei de...

Autor: Bianca Pavaluca

20.07.2018, 12:17 78

O instanţă din Coreea de Sud a decis vineri condamnarea fostului preşedinte Park Geun-hye la încă opt ani de închisoare pentru cauzarea de pierderi în bugetul de stat şi ingerinţe în alegerile parlamentare din 2016, relatează Reuters. 

Curtea de Justiţie din Seul a decis că Park a fost responsabilă de pierderi în bugetul de stat în valoare de 26,49 milioane de dolari prin intermediul Agenţiei Naţionale de Informaţii.

„Faptul că Park a folosit în scop personal fondurile a împiedicat Agenţia Naţională de Informaţii să folosească banii pentru a-şi face treaba şi pentru a proteja ţara şi oamenii”, a declarat judecătorul Seong Chang-ho după ce a dat verdictul.

„Acest lucru ar fi putut să constituie un pericol mare pentru ţară şi popor, aşadar este nevoie de o pedeapsă drastică”, a adăugat acesta.

De asemenea, aceasta a fost găsită vinovată de ingerinţe în alegerea candidaţilor din partidul de guvernământ pentru alegerile parlamentare din 2016.

Cei opt ani se adaugă celor 24 de ani de închisoare la care Park Geun-hye a fost condamnată în aprilie, după ce a fost găsită vinovată de 16 capete de acuzare, printre care corupţie, abuz de putere şi şantaj.

Toate pedepsele trebuie executate consecutiv, a declarat purtătorul de cuvânt al instanţei.

Park, în vârstă de 66 de ani, a negat orice acuzaţie şi nu s-a prezentat la şedinţele de judecată.

Park Geun-hye, primul preşedinte femeie al Coreei de Sud, a fost demis în decembrie 2016 de Parlamentul de la Seul, în urma unor ample demonstraţii de stradă la care au participat sute de mii de coreeni.

Aceasta a fost demisă în urma unui imens scandal care a relevat legăturile ilicite între clasa politică şi unele din cele mai mari conglomerate din Coreea de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO