Business Internaţional

Încă un Bush se pregăteşte de Casa Albă

Încă un Bush se pregăteşte de Casa Albă

Autor: Octavian Calei

22.03.2014, 09:45 1053

Jeb Bush, 61 ani, fiul şi fratele a doi preşedinţi SUA, s-ar putea pregăti să devină al treilea membru al familiei care ocupă Casa Albă din 2016, scrie Thomson Reuters.

Fostul guvernator al Floridei a pornit într-un turneu în următoarele săptămâni în Tennessee, New Mexico şi Nevada pentru a-i susţine pe candidaţii Republicani la alegerile din toamnă.

Jeb Bush este programat să susţină un discurs la Venetian Hotel din Las Vegas unde vor participa mai mulţi potenţiali candidaţi republicani la preşedenţie. Hotelul este deţinut de către magnatul Sheldon Adelson care a susţinut candidaţii republicani la alegerile din 2012 cu peste 100 de milioane de dolari.

El spune că se va decide până la sfârşitul anului dacă va candida în 2016 la alegerile prezidenţiale.

Kristy Campbell, purtătorul de cuvânt al lui Bush, a refuzat să comenteze. Însă câteva persoane din cercul său apropiat spun că acum sunt semne mai mult ca niciodată că Jeb ar putea lua în serios candidatura la prezidenţiale în ciuda opiniei generale care nu ar agrea încă un Bush la Casa Albă.

Jeb Bush le-a spus cu ocazia alegerilor trecute prietenilor, organizatorilor şi colegilor din Florida că nu va candida, atunci când a fost întrebat, însă el nu şi-a exprimat încă poziţia pentru cursa din 2016, potrivit unui republican din Washington apropiat de discuţiile pe această temă.

Contactul de la Washington a mai precizat că Bush se sfătuieşte cu câteva persoane din cercul său apropiat în legătură cu decizia intrării în cursa pentru fotoliul prezidenţial, cântărind avantajele şi dezavantajele.

„Se află la începutul unei conversaţii foarte serioase”, a spus el.

Un fost organizator al campaniilor Bush care a rămas apropiat de fostul guvernator a spus că speculaţiile de anul acesta sunt mult mai fondate faţă de anul trecut.

„Jeb se gândeşte cu seriozitate la acest lucru. Probabil că dacă eram întrebaţi în urmă cu doi ani am fi spus că nu va candida cu siguranţă”, a spus fostul organizator.

Jeb Bush este căsătorit cu mexicană, Columba, şi este vorbitor de spaniolă. El a câştigat 61% din voturile hispanicilor în 2008 la alegerile pentru Florida, conform exit poll-urilor, însă aceştia nu aveau cetăţenie, ci doar un statut legal pentru imigranţi. Acest compromis a atras criticile conservatorilor atunci când Bush şi-a lansat cartea „Immigration Wars: Forgind an American Solution” în 2013 (Războiul imigraţiei: Găsirea soluţiei americane – n.r.).

În timpul guvernării sale din Florida, Jeb a făcut presiuni pentru introducerea normelor standardizate pentru evaluarea tuturor profesorilor şi şcolilor, o chestiune aflată în centrul dezbaterilor la nivel naţional. Bush, deţinător al unei fundaţii de educaţie, a susţinut posibilitatea alegerii de către părinţi şi elevi a şcolii din sistemul de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO