Business Internaţional

Încă un stat american pe cale să introducă plata cu monede de aur şi argint de frica hiperinflaţiei

Încă un stat american pe cale să introducă plata cu...

Autor: Ştefan Stan

22.04.2013, 19:07 2411

Arizona ar putea deveni, după Utah, al doilea stat american care să folosească monede de aur şi argint ca mijloc legal de plată, scrie Zero Hedge.

În ultima săptămână, legislativul local a pus pe ordinea de zi o lege care face metalele preţioase modalităţi legale de plată. Mai mult de 12 state au proiecte de lege în derulare pentru a aproba măsuri similare.

Acţiunea a fost lansată de edili care se temeau că Rezerva Federală (FED) nu abordează deficitul federal şi, prin urmare, devalorizează dolarul. Unii se tem că, dacă FED va continua în aceeaşi manieră, se va ajunge la hiperinflaţie.

Folosirea de aur şi argint ca modalităţi legale de plată ar putea proteja oamenii de inflaţie, de devalorizarea valutei şi de un sistem financiar din ce în ce mai volatil şi vulnerabil, susţin jurnaliştii de la Zero Hedge.

Totuşi, monedele vor trebui emise de guvernul american şi aprobate de un tribunal, însă autorităţile nu cer persoanelor sau companiilor să accepte sau să folosească aur sau argint ca modalităţi legale de plată.

 

Dezbaterea dacă aurul sau argintul ar trebui folosite ca modalităţi alternative de plată va continua şi se va adânci, pe măsură ce oamenii vor realiza că valuta tradiţională se va devaloriza în următoarele luni, avertizează Zero Hedge. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO