Business Internaţional

Închisorile din Olanda sunt atât de pustii, încât au fost transformate în adăposturi pentru refugiaţi

Închisorile din Olanda sunt atât de pustii, încât au...

Autor: Răzvan Botea

22.07.2018, 20:07 1756

Închisorile olandeze se golesc repede. Numărul prizonierilor din Olanda a scăzut la jumătate, de la 20.400 la 10.100 în 10 ani, scrie site-ul Forumului Economic Mondial.

Prin comparaţie, în SUA  sunt încarcerate 2,1 milioane de oameni.

În România, la o populaţie cu mai mult de 2 mil. mai mare decât cea a Olandei, numărul de persoane în detenţie este de 22.500 de persoane, potrivit celor de la World Prison Brief.

Numărul persoanelor în stare de detenţie este în corelaţie cu politicile de toleranţă în privinţa drogurilor care se practică în Olanda, cu o concentrare mare pe partea de reabilitare socială, dar şi datorită unui sistem electronic avansat de monitorizare a infracţionalităţii.

Aceste măsuri au condus la închiderea mai multor închisori de pe teriotoriul Olandei, inclusiv a închisorii Bijlmerbajes din Amsterdam, care a fost închisă în 2016. Clădirea urmează să fie demolată şi transformată în adăpost pentru oamenii străzii, dar între timp a fost transformată într-un hub creativ - Lola Lik - care include un centru de învăţare a limbilor străine şi o cafenea.

Aceasta se află de asemenea în proximitatea centrului de refugiaţi Wenckebachweg, care are o capacitate de cazare de 1.000 de locuri. Oaspeţii care ajung la acest centru sunt sfătuiţi să-şi petreacă timpul în fosta închisoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO