Business Internaţional

Încrederea în economia zonei euro, la cel mai ridicat nivel din 2011

Încrederea în economia zonei euro, la cel mai ridicat...

Autor: Catalina Apostoiu

28.02.2017, 00:00 139
Încrederea în economia zonei euro a atins cel mai ridicat nivel din 2011, fapt ce sugerează că economia zonei este într-o formă mai bună decât a fost ani la rând, scrie Bloomberg. În timp ce cu numai un an în urmă oficialii Băncii Centrale Europene discutau despre o relaxare în continuare a politicii monetare, situaţia s-a schimbat acum, deşi Brexitul, criza din Grecia şi ascensiunea populismului în unele ţări sunt în continuare riscuri redutabile. În acest context, preşedintele Bundesbank Jens Weidmann a declarat că aşteptările pieţei cu privire la o majorare a dobânzilor în 2019 nu par „absurde“. Indicele încrederii în economie a avansat la 108 de la 107,9, a şasea creştere consecutivă, iar cifrele care urmează a fi anunţate în această săptămână ar putea de asemenea confirma o îmbunătăţire a condiţiilor din bloc. Acestea vor fi ultimele date pe care oficialii BCE le vor analiza înaintea deciziei de politică monetară din 9 martie. 

Totuşi, deşi mai mulţi oficiali BCE vorbesc despre apropierea sfârşitului politicii de relaxare monetară, preşedintele băncii Mario Draghi susţine că aceasta este încă necesară pentru a produce o creştere susţinută a inflaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO