Business Internaţional

Încrederea mediului de business german, la maximul ultimelor 28 de luni

Încrederea mediului de business german, la maximul...

Autor: Catalina Apostoiu

27.09.2016, 00:00 155

Încrederea sectorului de afaceri german a înregistrat o creştere peste aşteptări în septembrie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimii peste doi ani, semnalând faptul că directorii de companii au trecut peste temerile legate de Brexit care le scăzuseră moralul luna trecută, scrie Reuters.

Indicele institutului economic Ifo privitor la încrederea sectorului de business a avansat la 109,5 de la un nivel revizuit în sus de 106,3 în august, cea mai puternică creştere lunară din iulie 2010. „Companiile sunt clar mai optimiste cu privire la lunile următoare. Sunt mai mulţumite de actuala situaţie a businessului lor”, a declarat şeful Ifo Clemens Fuest. „Economia germană se aşteaptă la o toamnă de aur.”

Un indice separat care măsoară aşteptările companiilor din cea mai mare economie europeană pe o perioadă de şase luni a avansat la 104,5, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2015, ceea ce sugerează că multe firme nu întrevăd dificultăţi economice. Economia germană este impulsionată de cheltuieli publice în creştere, un consum privat mai mare şi un sector al construcţiilor înfloritor, toate susţinute de dobânzile ultramici.

Economiştii spun că pe termen lung Germania nu poate continua să se bazeze pe consum intern şi construcţii pentru creştere şi că sunt necesare atât reforme structurale, cât şi investiţii pentru generarea unui nou ciclu economic. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO