Business Internaţional

Indicele Bloomberg: România a urcat 6 poziţii, pe locul 29 în clasamentul celor mai inovatoare ţări din lume. Am depăşit Ungaria şi Spania, dar am rămas în urma Poloniei

România punctează bine la valoarea adăugată a produselor fabricate, densitatea tehnologiei şi numărul de patente

România punctează bine la valoarea adăugată a produselor fabricate, densitatea tehnologiei şi numărul de patente

Autor: Departamentul Economic

24.01.2019, 12:56 2154

Clasamentul este condus de Coreea de Sud, Germania şi Finlanda, urmate de Elveţia, Israel, Singapore Suedia, SUA, Japonia şi Franţa.

România punctează bine la valoarea adăugată a produselor fabricate, densitatea tehnologiei şi numărul de patente şi mai slab la intensitatea cercetării-dezvoltării, productivitate şi numărul de cercetători.

Coreea de Sud ocupă primul loc în 2019 Bloomberg Innovation Index, Germania având un punctaj apropiat, după ce şi-a îmbunătăţit scorul pentru cercetare şi pentru educaţie, beneficiind şi de capabilităţile unor companii precum Volkswagen, Robert Bosch şi Daimler.

Tunisia şi Ucraina au fost perdantele clasamentului, ieşind din top 50.

Bloomberg ia în calcul 200 de economii, pe care le studiază prin prisma a şapte categorii, clasamentul final incluzând 60 de ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO