Business Internaţional

Întâlnire discretă între fostul cancelar german Schröder şi Vladimir Putin

Întâlnire discretă între fostul cancelar german...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

29.04.2014, 14:09 1996

Această întâlnire, la care presa nu a fost invitată, a început către ora locală 23.00 (22.00, ora României), la Palatul Iusupov, în centrul fostei capitale imperiale ruse.

Potrivit presei ruse, întâlnirea ar fi putut să aibă drept pretext aniversarea lui Schröder, care a împlinit vârsta de 70 de ani pe 7 aprilie.

Cei doi, care întreţin relaţii foarte bune de prietenie, s-au salutat călduros înainte să intre în palat.

Gerhard Schröder a fost cancelarul social-democrat al Germaniei în perioada 1998-2005. În prezent, el conduce comitetul acţionarilor North Stream AG, societatea care deţine controlul asupra gazoductului cu acelaşi nume, care distribuie gaze naturale ruseşti prin Marea Baltică.

El a fost numit în această funcţie de către gigantul rusesc Gazprom, care deţine un pachet majoritar în proiect, demarat în 2005 şi care a început să transporte gaze în 2011.

Schröder este cunoscut ca un prieten vechi al lui Putin. El s-a declarat, în mod public, împotriva impunerii de sancţiuni Rusiei, în criza din Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO