Business Internaţional

Intel preia divizia wireless a companiei germane Infineon pentru 1,4 miliarde de dolari

Intel preia divizia wireless a companiei germane Infineon pentru 1,4 miliarde de dolari
30.08.2010, 16:40 22

Grupul Intel a convenit asupra achiziţiei diviziei wireless acompaniei germane Infineon pentru 1,4 miliarde de dolari (1,1miliarde euro) în cash, informează Wall Street Journal, citând uncomunicat al celor două companii.

Prin această preluare, Intel, cel mai mare producător desemiconductori din lume, îşi întăreşte semnificativ poziţia într-unsegment de piaţă unde nu a avut prea mare succes în trecut.

"Achiziţia operaţiunilor wireless ale Infineon întăreşte aldoilea pilon al strategiei noastre pe piaţa dispozitivelor mobile -conectivitatea internet - şi ne permite să oferim un portofoliu deproduse care acoperă toată plaja de opţiuni wireless, de la WiFi şi3G la WiMAX, şi pe termen lung", "a declarat preşedintele şi CEO-ulIntel în comunicat.

Aceasta este a doua tranzacţie importantă pentru Intel în decursde două săptămâni, după anunţul preluării McAfee pentru 7,7miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie din istoriagrupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO